среда, 18. април 2018.

Дан сарадње ученика, родитеља и наставника у Прехрамбено хемијској школи Ниш


Ученици и наставници Прехрамбено хемијске школе традиционално и ове године, поводом обележавања Дана школе организују Дан сарадње ученика, родитеља и наставника. Тим поводом у школи су припремљене бројне активности: Сајам каријерног вођења, велики број јавних часова које посећују родитељи као и сет креативних радионица на којима су ученици показали креативност, знање и вештине.       
Обележавање је почело присуством тринаест Факултета и високих школа који су представили своје студијске програме матурантима Прехрамбено хемијске школе. Активно учешће на сајму су узели: Факултет заштитре на раду, Природно математички факултет, Технолошки факултет Лесковац, Факултет техничких наука Нови Сад, Висока техничка школа Ниш, Висока пољопривредно прехрамбена школа Прокупље, Висока струковна школа за васпитаче Пирот, Висока школа за васпитаче Алексинац и Виша пословна школа Лесковац.
Као стручна школа са 83. године образовно васпитног рада у области прераде хране, један од јавних часова је био посвећен промовисању здравих стилова живота и принципима правилне исхране. Поред тога, ученици и наставници су испитивали и присуство глутена у намирницама. Маме ученика Прехрамбено хемијске школе су биле активни посетиоци радионице за израду украса за славске колаче. Познато је да већ дуги низ година ученици ове школе постижу изузетне резултате на републичким такмичењима из ове области.
Квалитет наставе из области опште образовних предмета се у овој школи брижљиво негује. Родитељи и ученици су уживали у драмској представи Ана Карењина за коју су адаптацију припремиле наставнице Прехрамбено хемијске школе, а чије је извођење изазвало пуно емоција од стране присутних.
Изузетан спој направили су наставници физике и музичког васпитања, извођењем јавног сарадничког часа на тему Акустикачиме су показали на који начин се физика бави проучавањем звука. На овај начин у школи брину о развоју међупредметних компетенција који МПНТР промовише кроз реформу образовања.
На значај бављења физичким активностима указали су нам наставници физичког васпитања који су за родитеље ученика школе  припремили предавање и турнир у стоном тенису.
Прехрамбено хемијска школа је укључена у Међународни програм еко школа у Србији. Обзиром да је једина средња школа у граду која има овај статус, њени ученици су угостили основце из ОШ Краљ Петар I и ОШ Бранко Миљковић чиме су начињени значајни кораци у подизању свести о значају очувања животне средине код најмлађих Нишлија. Кроз радионице секције креативних вештина, нишки основци су правили естетски осмишљене кутије за пластичне чепове чијом продајом се сакупља новац за куповину помагала за најугроженије суграђане.
Разноврстан и добро осмишљен програм је изазвао задовољство и осмехе на лицима родитеља и ученика. Задовољни су били и наставници јер су успели да кроз мноштво различитих активности истакну резултате образовно васпитног рада и да подсете очеве и мајке својих ђака да је „од колевке па до гроба најлепше ђачко доба“.






Нема коментара:

Постави коментар